Lucrari de 1 miliard de EURO isi asteapta constructori

Lucrari de 1 miliard de EURO isi asteapta constructori

In urma unei analize facute de site-ul www.licitatia.ro, in luna iunie sunt licitatii de peste 1 miliard de EURO in constructii si infrastructura care asteapta sa-si gaseasca castigatorii.

Primele 10 licitatii in domeniul constructiilor au in total o valoare de 2,698,272,264 RON, si sunt preponderent lucrari de infrastructura.

Printre organizatori se gasesc: Centrul de Studii Tehnice Rutiere şi Informatică – CESTRIN, constituie organismul tehnic al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, care organizeaza licitatia cu cea mai mare valoare si anume de 1.000.000.000 de RON reprezentand: “proiectarea si executarea Autostrazii Lugoj-Deva, lot 4.”

Locul 2 fiind ocupat tot de o lucrare la Autostrada si anume Autostrada Timisoara – Lugoj, Lot 2.

pe locul 3 vine CFR cu o lucrare la Reabilitarea liniei c.f.Simeria-Brasov, parte componenta a Coridorului IV Pan European pentru circulatia tren.

Daca analizam primele 20 de licitatii se poate vedea ca au o valoare estimata la 3.336.266.136 RON,

Interesant e faptul ca toate licitatiile aflate in top 20 dupa valoarea estimata, sunt proiecte ce vor fi construite in provincie si nu in capitala.

Printre lucrarile mari am putea mentiona si “Lucrari de constructii pentru consolidarea si restaurarea ansamblului” aflata pe locul 24 in topul nostru, organizata de Episcopia Romano – Catolica Timisoara cu o valoare estimativa de 31.655.438 RON  in data de 25.07.2012.