Adama vrea sa inceapa cel putin 2 proiecte noi in 2013

Adama vrea sa inceapa cel putin 2 proiecte noi in 2013

Dezvoltatorul imobiliar Adama, parte a grupului austriac Immofinanz, isi propune pentru acest an o crestere pana la 150-200 unitati, precum si inceperea a cel putin doua proiecte noi, in Bucuresti si Iasi, bugetul de investitii fiind de 20 milioane euro.

Compania a inceput anul trecut lucrarile de constructie la faza a doua a proiectelor Optima si Edenia, ambele in Titan, totalizand circa 200 de locuinte, investitie de 14 milioane de euro.

Reprezentul Adama spune ca ritmul de constructie a fost mai rapid decat cel estimat initial, datorita conditiilor meteo favorabile, astfel ca lucrarile la complexul Optima vor fi finalizate in iunie, iar in Edenia in septembrie-octombrie.

Pentru acest an, compania are in vedere inceperea a cel putin doua proiecte, numarul acestora depinzand de procesul de autorizare.

“Bugetul de investitii pentru acest an este de circa 20 de milioane de euro, insa cred ca vom investi circa 10-15 milioane de euro, suma care include si costul terenului. Vrem sa incepem ultima faza din complexul Copou din Iasi. Vom face mai ales locuinte cu 1-2 camere si cateva de trei camere. In total 55-60 de apartamente. De asemenea, in functie de procesul de autorizare, vrem sa incepem un proiect in Berceni si sa finalizam Armonia din Titan, dar n-am vrea sa ne canibalizam investitiile. In Armonia vor fi 100 de apartamente, iar in Berceni in prima faza 70-100, cu optiunea de extindere cu o a doua faza pana la 200 de locuinte”, a precizat Holler.

Alt proiect pe care dezvoltatorul il pregateste este cel de pe fosta platforma Ventilatorul din Bucuresti, unde compania detine un teren de circa 53.000 metri patrati.

“Suntem in faza de autorizare, cel mai probabil ca vom incepe prima faza in urmatoarele 24-36 de luni. Vom construi 100 de apartamente in prima faza, dintr-un total de 900, si 15.000 metri patrati de spatii de birouri si de retail. In functie de evolutia pietei vom stabili ritmul de dezvoltare”, spune Holler.

Sursa: wall-street.ro